Ladderhaak 2
2421NK
NIEUWKOOP
tel. 0172-571450

Op bezoek bij Nieuwkoop boekte CSW zaterdag zijn eerste overwinning van de nog prille competitie. Het werd uiteindelijk een nipte 1-2 overwinning voor de ploeg van trainer Michel Strating.

Het begin van de wedstrijd kon niet beter voor CSW want reeds na 5 minuten spelen nam de ploeg al de leiding. Nieuwkoop verdedigde slordig uit en na goed storend werk van Justin Both kwam de bal plots voor de voeten van Mick v.d. Loo die met dit buitenkansje wel raad wist en beheerst binnenschoot in het lege doel. Na 11 minuten spelen kwam CSW al op een 0-2 voorsprong. Khalid el Jebli verlengde de bal op het middenveld richting Teun Gieling die vervolgens v.d. Loo op maat bediende om alleen op de doelman af te gaan. Ook dit keer bedacht v.d. Loo zich geen moment en liet de doelman volledig kansloos. CSW bleef gretig en was in de duels steeds de meerdere van Nieuwkoop. Nieuwkoop had zichtbaar moeite om een fatsoenlijke aanval op te bouwen. CSW had zelfs de mogelijkheid om de score verder uit te bouwen. Soulaimane Ouhamad verzond een prachtige pass op Erwin Smajic die de bal keurig voorgaf maar niemand van CSW voor het doel om doeltreffend af te ronden. Aan de andere kant de eerste mogelijkheid voor Nieuwkoop maar uit de afgeslagen hoekschop werd de bal hoog overgeschoten. Voor rust nog een prima aanval van Nieuwkoop waarbij de bal in de uiterste hoek werd geschoten maar doelman Rahim Gok kon de bal ternauwernood tot hoekschop verwerken.

Na rust een sterk aandringend Nieuwkoop dat moest opboksen tegen een muur van CSW’ers. Toch kwam Nieuwkoop een aantal malen gevaarlijk door. Een prima redding van Gok na een inzet vanaf de achterlijn voorkwam een tegentreffer. CSW kwam in de tweede helft te weinig aan voetballen toe en was in balbezit te slordig om de ruimtes die werden geboden te benutten. Ouhamad kreeg nog een kans om de wedstrijd te beslissen maar had iets te veel tijd nodig om uit halen en ook Stijn Molenaar werd nog dreigend maar ook dit gevaar werd geweken. Nieuwkoop bleef volop aandringen en was in  het tweede bedrijf duidelijk de bovenliggende partij maar de juiste opening kon de ploeg vooralsnog niet vinden. Pas 3 minuten voor tijd wist Nieuwkoop dan toch tot score te komen. Een afgeslagen bal werd vanaf de zestienmeter in de uiterste hoek geschoten. Nieuwkoop rook de gelijkmaker maar na een flink aantal minuten blessuretijd trok CSW de overwinning over de streep.