CSW Jo11-5M wint Jasmin Peters Toernooi

Zaterdag 2 juni vond in meerdere opzichten het slotstuk van het voetbalseizoen plaats.

Allereerst diende zich het Jasmin Peters toernooi weer aan bij de Hertha. Vervolgens werd het water opgezocht waarbij er eerst aan wakeboarden werd gedaan en de dag werd afgesloten met een heerlijke barbecue.

Maar eerst het voetbal. ‘Eindelijk een keer tegen meisjes voetballen’, was een veelgehoorde opmerking. De Wilnisse meiden hebben het hele seizoen tegen jongens gevoetbald en het was afgelopen zaterdag goed te merken dat ze daar veel van hebben geleerd.

In de poulewedstrijden wonnen de meiden afgetekend met 3-0 van VVSB, 6-0 van Hertha en 1-0 van Abcoude.  In de halve finale werden de leeftijdgenootjes van Lisse eenvoudig opzij gezet met 4-0.

Aan het einde van de ochtend was de finale gepland en wel tegen Hoofddorp. Een sterke ploeg dat de halve finale na strafschoppen won en veel luide supporters met zich meebracht. Zij zouden dat ploegje uit Wilnis wel even naar de tweede plek verwijzen.

Coaches Martin en John bleven rustig en gingen uit van eigen kracht; de bal het werk laten doen, gebruik de keepster als het moet, druk naar voren en dodelijk in de afwerking. De meiden moesten nog 18 minuten vlammen om de felbegeerde beker te pakken en dat lukte uiteindelijk ook. Met 2-0 werd de finale gewonnen en kon de kinderchampagne worden ontkurkt.  Zo kwam er einde aan het prima seizoen dat een najaarskampioenschap, een middenmotor-plek, een toernooiwinst, maar belangrijker, veel plezier opleverde.

De speelsters Fieke, Romaysa, Jip, Isa, Mila, Fleur, Iris, Fiene, Amy, coaches Martin en John danken iedereen die zich dit seizoen heeft ingezet om de meiden een topjaar te hebben gegeven. Speciale vermelding voor Nelleke en Bertus die door weer en wind de trainingen hebben verzorgd!

Reageren is niet mogelijk.