CSW MO17-2 KAMPIOEN!!

Op zaterdag 26 mei stond de laatste wedstrijd van de MO17-2 op het programma en wat voor wedstrijd! Het was dé mogelijkheid om kampioen te worden van de 2e klasse – G.
Nadat de voorgaande 2 wedstrijden tegen de medekoplopers met heel veel inzet en strijd gewonnen waren ‘moest’ het ook nog even gebeuren in Almere.

Om 14:30 werd er op het snikhete kunstgras afgetrapt tegen Sporting Almere. De wedstrijd begon met een mooie minuut stilte om stil te staan bij het overlijden van de moeder van een van de speelsters van CSW.

Na het fluitsignaal gingen de meiden vol in de aanval om het eerste (en bevrijdende) doelpunt te scoren. De zenuwen speelden de meiden toch parten en de hoge temperatuur maakte het er niet makkelijker op. Gelukkig waren er een aantal extra drinkpauzes ingelast waarbij dan ook gelijk de tactiek wat aangepast kon worden.

Halverwege de eerste helft werd dan gelukkig het eerste doelpunt een feit, na een mooie combinatie op de rand 16 kon de bal hard en hoog ingeschoten worden. Daarna waren er nog een aantal kansen om wat lucht te geven en de zenuwen (ook bij de coaches en meegereisde ouders) te bedaren. Helaas bleef het bij de 0-1.
Na het fluitsignaal voor de tweede helft probeerde de meiden weer druk te zetten om die meer dan welkome 0-2 te scoren. Je zag dat de energie uit alle speelsters aan het vloeien was. Rode en bezweette koppen bij iedereen. Er waren weinig kansen en het werd wat rommelig. Gelukkig kon de tegenstander ook niet veel gevaar stichten maar een foutje is zo gemaakt. Op ongeveer een kwartier voor het einde belande een voorzet voor de voeten van een CSW speelster die rustig in kon tikken. Na deze 0-2 was het helemaal gedaan met het verzet van Almere, de scheidsrechter floot gelukkig af en het kampioenschap was een feit.
De hele blije dames trakteerde de coaches op een waterdouche (gezien de temperatuur helemaal niet erg). Na een fotosessie, Jip en Janneke champagne en bloemen gingen we terug naar CSW. Hier wachtte het ‘We are The Champions’, de traditionele patat en wat te drinken en als afsluiter een ritje op de platte kar door Wilnis.
Het was een mooi seizoen met een hele mooie afsluiter. Op naar het nieuwe seizoen!

 

Reageren is niet mogelijk.