CSW vrouwen 1 door in nacompetitie

Afgelopen zaterdag stond de eerste rond voor promotie naar de eerste klasse op het programma. Een zware tegenstander in Zwolle (8ste in de eerste klasse) betrof de tegenstander. De bus vertrok in Wilnis klokslag 12:00 uur. Er moest uitgeweken worden naar een ander complex vanwege een internationaal toernooi en daardoor ruimte gebrek bij tegenstander Be Quick. In de aanloop van de wedstrijd was te zien dat de dames scherp waren en een doel voor ogen hadden. Trainer van Dijk waarschuwde voor lange ballen en veel strijd, dat is toch meestal wat het wedstrijd is in dit soort wedstrijden; en zo geschiedde.

Gedurende de hele wedstrijd was er een flinke fysieke strijd vanuit beide kanten. Waar de keepster van CSW (Leijgraaf) nog af en toe Voorbij of Straver probeerde te zoeken om een opbouw van achteruit op te zetten, dacht de keepster van de tegenstander daar heel anders over. Helaas liet de scheidsrechter een hoop toe waardoor de verzorgster van CSW vaak het veld moest betreden. In de rust was het nog steeds 0-0 ondanks een steekpass van Fontijn op Van Groen die hierdoor oog in oog met de keepster kwam te staan. Door weinig kansen voor beide kanten wisten beide teams: 1 goal en de winst is binnen. De tweede helft hetzelfde spelbeeld. Van Dijk, Haveman en Fontijn pikte keurig de wisselende middenvelders op en in balbezit zo veel mogelijk over de grond te doen. Be Quick pikte 1x een te korte terug pass op maar de linksbuiten mikte naast de goal. De verlenging was aanstaande totdat Voorbij mocht aanleggen voor een vrije trap. Een strakke bal volgde diagonaal over het veld richting de tweede paal. De eerste Haveman (Joy) dook onder de bal door, maar de tweede Haveman (Romy) was daarachter slim doorgelopen en kon inschuiven in de 87’ste minuut.

Een aantal spannende minuten volgde maar Be Quick kon niets meer forceren. Veel strijd trok de overwinning over de streep, aankomende zaterdag spelen de vrouwen van CSW thuis om half 3 tegen de winnaar van Delta Sport – Sportclub Monster 1. Indien deze wedstrijd gewonnen wordt zal Sixen worden verplaatst naar een nader te bepalen datum 😉

Opstelling: Leijgraaf; Bos; Straver; Voorbij (c); Proost; Van Dijk (Prange 74’); Haveman; Fontijn; Haveman; De Horde(Vrielink 90+1); Van Groen (Bon 72’)

Reageren is niet mogelijk.