Vrouwen 1 CSW promoveert tweede jaar op rij!

De vrouwen van CSW speelden afgelopen zaterdag in de finale van de nacompetitie tegen Monster vr 1. Door met 3-1 te winnen spelen ze volgend jaar in de eerste klasse na slechts 1 seizoen in de tweede klasse actief te zijn geweest.

In het seizoen ’16 – ’17 werd het vlaggenschip van de vrouwenafdeling kampioen in de derde klasse. De doelstelling van dit seizoen was het “linker rijtje” echter heeft deze jonge groep bewezen dat er veel meer mogelijk is. Door de tweede periode te winnen mocht de groep aantreden in de nacompetitie. 16 Teams die bij aanvang voor slechts twee plekken in de eerste klasse strijden.  De wedstrijd was voor de neutrale toeschouwer helaas niet spannend, voor de CSW supporters was het eerste kwartier genieten met volle teugen. De thuisploeg begon zeer scherp waarbij de bezoekers waarschijnlijk teveel spanning in de benen voelde. Het was raak in de tweede, negende en twaalfde minuut.

Alle drie de goals kwamen op naam van een Haveman (al was dit niet altijd dezelfde persoon). Zeker het voorbereidende werk verdiend een eervolle vermelding. Drie keer werd er keurig vanuit het middenveld gevoetbald waarbij eerst Joy alleen op de goal mocht aflopen, hierbij eerst nog op de keepster stuitte, maar in tweede instantie wel het net vond. Goal twee en drie werden gemaakt door linksbuiten Romy. Deze werd, door keurig combinatiespel twee maal oog in oog gezet met haar directe tegenstander zonder rugdekking. In Wilnis weet men dat dat geen slim idee is, Monster weet dit inmiddels ook.

Na 20 minuten was de tegenstander goed wakker geschut, bij de thuisploeg nam het gas iets af waardoor dezelfde ruststand op het scorebord stond. Toch was het zorgelijk dat het spel van de Wilnisse dames wat slordig werd. De tweede helft werd er gelukkig wel weer scherp gestart. Waarbij Monster loerde op de counter was het CSW wat het spel maakte.  Zo zag het publiek een bal op de lat landen, vele corners en een paar 1 op 1 momenten. Echter stond de keepster van Monster zeer goed, en had ook de assistent scheidsrechter zijn vlag meegenomen uit de kleedkamer.

In de 86ste minuut ging er nog wel een counter in die de einstand op het bord zette, maar deze goal kwam te laat voor de uitploeg. Na het eindsignaal klonk er luid gejuich omdat het Sixentoernooi op 16 juni nu gewoon door kan gaan. Maar ook wel een beetje omdat deze prestatie natuurlijk zeer uniek is.

Opstelling:

1.Leijgraaf;2.Proost;14.Vrielink;4.Straver;5.Bos;6.Fontijn (Prange ’73) 7. Van Groen (Bon ’44) 8. Van Dijk (C), 9. De Horde(Bastemeijer ’83);10 Haveman; 11.Haveman;

 

Reageren is niet mogelijk.